Golem XIV
Rozpoczęta przez: Anonimowy (83.28.111.x)
1204631063|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 2
rss icon RSS: Nowe wypowiedzi
Golem XIV
Anonimowy (83.28.111.x) 1204631063|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

W ramach wielkanocnych rekolekcji wziąłem się za przypomnienie Summy technologicznej, Golema i Próżni doskonałej. Mili moi współtowarzysze w białkowatości konstrukcyjnej, zapraszam do wymiany uwag na temat prewidystycznego geniuszu StaLema. Temat, na oko, wyeksploatowany, ale jednak porażająca jest trafność jego prognoz i koncepcji dynamiki rozwojowej.
Proponuję zabawę w rozglądanie się za Golemem XIV, gdzie jest jeśli już jest, i jak będzie można zorientować się że już jest.

Jeśli mogę ujawnić się ze swoimi detalicznymi preferencjami, najbardziej kręci mnię podglądactwo, jakimi ścieżkami nurtuje AI w prefabrykowaniu treści kulturowych, tj. ciąg dalszy afery Elektrybałta Trurla.

Zapraszam do gadulca
Z digitalnym pozdrowieniem
Kazik Malinowski

Rozwiń Golem XIV przez Anonimowy (83.28.111.x), 1204631063|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Golem XIV
gogoadgogoad 1207071261|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Witam,

Jeśli chodzi o mnie to nie miałem okazji zapoznać się z wyżej wymienioną twórczością Stanisława Lema. Książki i opowiadania Lema są mi bliskie i miały wpływ na kształtowanie moich poglądów, więc na pewno kiedyś z chęcią uzupełnię zaległości.

Pozdrawiam

Rozwiń Re: Golem XIV przez gogoadgogoad, 1207071261|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
New Post
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License